Pensiuni Suceava | Cazare Suceava | Hotel Suceava | Agroturism Suceava | Pensiuni Bucovina | Agroturism Bucovina | Cazare Bucovina | Hoteluri Suceava

Obiective turistice Suceava

Obiective turistice in orasul Suceava

Orasul Suceava are cateva atractii importante ale sale, printre care Biserica Sfantul Ioan (in patrrimoniul UNESCO), Muzeul de etnografie cu colectii inestimabile, Cetatea de Scaun a lui Stefan cel Mare, etc.

Gasiti mai jos o lista mai extinsa a principalelor atractii din orasul Suceava:

Cetatea de scaun
Situata pe un platou inalt, in partea de est a orasului, restaurata in ultimii ani, este o ctitorie a voievodului Petru I Musat, mentionata pentru prima oara intr-un document din anul 1388; construita din piatra, a fost intarita ulterior de Stefan cel Mare cu ziduri de peste 10 m si o grosime de aproape 4 m.

Muzeul Satului Bucovinean
Muzeul Satului Bucovinean din apropierea Cetatii de Scaun a Sucevei pune in valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factura populara din Tara de Sus. Cel mai tanar dintre muzeele In aer liber ale Romaniei s-a Infiripat In deceniul al VIII-lea al secolului trecut cand satul bucovinean dispunea de nenumarate monumente de arhitectura populara dar din pacate activitatea - concretizata prin transferul mai multor obiective si reconstruirea a trei dintre acestea - a fost Intrerupta.



Hanul Domnesc
Hanul Domnesc este una dintre cele mai vechi constructii civile din Moldova, parterul si pivnitele dateaza de la sfarsitul secolului al XVI-lea si Inceputul secolului al XVII-lea. Cladirea a fost destinata mai Intai adapostirii dregatorilor si negustorilor sositi In zona, iar mai apoi, In perioada secolului al XVII-lea si al XIX-lea a servit ca han, casa domneasca, casa de vanatoare pentru Imparatul Franz Josef.

Monumentul de arhitectura medievala Mirauti
Biserica Mirauti este cel mai vechi monument religios din Suceava, opera a domniei lui Petru Musat I. Odata cu crearea Mitropoliei Moldovei si aducerea In 1402 de catre Alexandru cel Bun a moastelor Sf. Ioan cel Nou la Suceava, lacasul devine catedrala mitropolitana si implicit loc de ungere a viitorilor domni ai tarii. Distrusa de turci, probabil la 1476, Stefan cel Mare o recladeste dandu-i o noua Infatisare.

Muzeul de arta populara
Functioneaza in cladirea fostului han Domnesc, constructie de la sfarsitul se. XVI; adaposteste colectii de etnografie si arta populara.

Muzeul de istorie
Infiintat in anul 1900, expune interesante piese care evoca trecutul bogat in evenimente si fapte eroice al locuitorilor meleagurilor sucevene, din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre; un interes aparte il reprezinta "Sala tronului", in care, mobilierul, costumele si alte obiecte recosntituie atmosfera de la curtea lui Stefan cel Mare.

Biserici si manastiri
* Biserica Sfanta Inviere
* Biserica Sfantul Dumitru
* Biserica Sfantul Ioan Botezatorul
* Biserica Mirauti
* Manastirea Sfantul Ioan cel Nou
* Biserica Sfanta Vineri
* Manastirea Zamca
* Biserica armeneasca "Sf. Cruce"
* Biserica armeneasca "Sf. Simion" (Turnul Rosu)
* Capela din cimitirul armenesc din Suceava

Observatorul Astronomic
Program de activitate:
1. Zilnic 9:00 - 17:00 - spectacole de planetariu (se prezinta aspectul cerului instelat la data respectiva sau diverse alte teme de astronomie cu ajutorul proiectorului ZKP2 care poate reda: circa 6000 de stele, planete vizibile cu ochiul liber, soarele, luna si miscarile
acestora) Programul dureaza circa 40 de minute.
2. Pe terasa de observatii - marti, miercuri si joi intre orele 9:00 - 17:00 observatii cu luneta si telescop asupra soarelui
3. Seara 18:00-21 (la cerere program prelungit) se observa stelele, planetele, luna etc.
Observatiile se fac pe cer senin.

Ruinele Palatului Domnesc
Se afla la numai cativa zeci de metri de biserica Sf. Dumitru. Odata cu stabilirea resedintei domnesti de la Siret la Suceava, Petru Musat I construieste In extremitatea vestica a asezarii o casa domneasca si un turn - locuinta din piatra pentru supravegherea drumului de acces In oras, prin includerea vechilor cladiri de zid, dar si prin noi constructii definitiveaza ansamblul Palatului Domnesc prin care Curtea Domneasca de la Suceava a devenit cel mai reprezentativ monument de gen din Intreaga Moldova.

Casa memoriala Simion Florea Marian
Str. S. Fl. Marian, nr. 4, Suceava, tel. 215710, program vizitare 10:00-15:00.
Situata In centrul municipiului Suceava, "castigata cu condeiul" de marele etnograf si folclorist, cum scrie pe o placa memoriala, cumparata cu banii proveniti din premiul acordat, In anul 1883, de Academia Romana, pentru lucrarea "Ornitologia Poporana Romana".

Statuia ecvestra a lui Stefan cel Mare
Opera a sculptorului Eftimie Barladeanu, dezvelita in anul 1977, amplasata pe inaltimea de unde Cetatea de Scaun domina orasul.
Parcul central
Aflat in in inima orasului, adaposteste doua lucrari de arta: bustul compozitorului Ciprian Porumbescu (opera din anul 1933 a sculptorului Ioan Cirdei) si bustul voievodului Petru Rares (realizat in 1977 de sculptorul Gavril Covalski)


Obiective turistice in imediata apropierea a orasului Suceava - pe o raza de maximum 30 minute fata de Pensiunea Leaganul Bucovinei Suceava

Casa memoriala Ciprian Porumbescu
Sat Ciprian Porumbescu, com. Ciprian Porumbescu, jud. Suceava, tel.534783
Program vizitare 10:00 - 18:00.
Casa Memoriala "Ciprian Porumbescu", inaugurata In 1953, este adapostita Intr-o anexa originala - singura care s-a pastrat - a fostei case parohiale de la Stupca (Ciprian Porumbescu ) , locuita de familia preotului, scriitorului si militantului roman din Bucovina, Iraclie Porumbescu, Intre anii 1865 - 1883.

Casa memoriala Nicolae Labis
Sat Malini , com. Malini , jud.Suceava, program vizitare 10:00-18:00.
Inaugurata In 1975, Casa Memoriala este amenajata In locuinta din centrul satului Malini, care a apartinut parintilor poetului si unde acesta a trait un timp din scurta si fulgeratoarea sa viata, zamislind aici poate cea mai semnificativa parte a inestimabilei sale mosteniri poetice.

Muzeul Ciprian Porumbescu
Sat Ciprian Porumbescu, com. Ciprian Porumbescu, jud. Suceava, tel.534783
Program vizitare 10:00 - 18:00.
Muzeul Memorial "Ciprian Porumbescu", inaugurat In 1971, este organizat Intr-o cladire impozanta nu numai prin vechime (dateaza de la Inceputul sec.XIX), ci si prin coordonatele neoclasice ale stilului arhitectonic.

Biserica Patrauti
Localizare: 8km Nord fata def Suceava
Acces: masina, autobuz din Suceava
Startie de tren in apropiere: Darmanesti, Suceava
Construita in 1487 manastirea Patrauti este cea mai veche constructie religioasa fondata de Stefan cel Mare.
(More about Patrauti Church)

Manastirea Dragomirna
Localizare: 6 miles north of Suceava
Telephone: (230) 533.839
Email: manastirea@dragomirna.ro
Web: www.dragomirna.ro/main_en.php
Acces: masina, automuz de la Suceava la Mitocu Dragorinei
Construita intre 1602 si 1609, structura este impresionanta ca marime, avand zidurile cele mai inalte din Bucovina.